Att fiska var förr en fråga om ren överlevnad för att få mat för dagen, men är idag snarare ett avkopplande nöje som lockar både gammal som ung. Numera finns det till och med flera fiskespel för dator och konsol där man kan fiska virtuellt. Fördelen är att man inte skadar eller dödar några riktiga fiskar, samt att man inte behöver införskaffa en massa dyr fiskeutrustning eller egen båt. Dessutom kan man fiska runt om på jordklotet i alla möjliga exotiska miljöer utan att behöva betala några resekostnader.

Russian Fishing 4

Ett av de populäraste fiskespelen för PC är Russian Fishing 4. Det har sannolikt att göra med att det är gratis. Spelet befinner sig i så kallad early access, vilket innebär att det fortfarande inte är färdigutvecklat. Det har dessutom rollspelsinslag, vilket bland annat innebär att man måste äta regelbundet. Man kan dessutom sälja fiskarna man drar upp för att få ihop pengar till bättre fiskeutrustning.

Ultimate Fishing Simulator

Ultimate Games S.A som ligger bakom Deadliest Catch: The Game har även gett ut Ultimate Fishing Simulator. Det är, som det låter, en fiskesimulator och finns även i en VR-version (Virtual Reality). Till skillnad från Ice Lakes, som tas upp lite längre ner, handlar det om två separata versioner av spelet. I spelet kan man fiska både från stranden, sittande i en båt eller på is och välja mellan en rad olika miljöer. Att fiska i en virtuell verklighet på detta vis kan vara ett alternativ på ålderns höst, när kroppen inte längre orkar lika mycket som när man var ung. Om man har drabbats av ledvärk och artros finns alltid Artrox och liknande receptfria läkemedel för att lindra besvären.

Deadliest Catch: The Game

Deadliest Catch: The Game är ett spel som bygger på tv-serien från Discovery med samma namn. Det handlar med andra ord om att fiska upp stora kungskrabbor från ett fiskefartyg. Spelet är i skrivande stund inte släppt, men kommer lanseras under 2019. Rent grafiskt ser det riktigt lovande ut.

Ice Lakes

Ice Lakes är ett väldigt nischat fiskespel då det bara handlar om vinterfiske, även känt som pimpling. Det lanserades 2016 och är skapat av den finska indieutvecklaren Iceflake studios. Spelet handlar om allt som hör klassiskt vinterfiske till då man ger sig ut på tjock is och borrar ett hål där man vill pimpla. Till sin hjälp har man en rad olika redskap och i spelet kan faktorer som väderförhållanden, tid på dygnet och bottentopologi påverka fiskens beteende.

Ice Lakes går att spela både ensam och i flerspelarläge. För att göra det ännu lite mer spännande finns det även björnar och andra vilda djur i spelet. Det har även stöd för VR, vilket gör inlevelsen ännu större. Som tur är slipper man i alla fall kylan.

galore