Att vara i naturen handlar både om att få röra sig i en skön miljö, få uppleva naturlivet, rofylldheten och att få titta på både djur och naturen. Det är roligt att kunna följa flygande örnar med hög förstoring eller att kunna se bort mot en berg som du är på väg till. Eller bara se över vattnet när du står och fiskar. Köp en tubkikare, så kommer du se otroligt mycket. Den kan också användas hemma på altanen om du bor nära naturen eller vid vatten.

Köp din tubkikare

En tubkikare är större än en handkikare vilket gör det möjlighet för dig att verkligen kunna zooma in på objektet. Den är perfekt för dig som är fågelskådare eller bara allmänt gillar att hålla koll på naturen. I större städer som Stockholm och Göteborg har det blivit populärt att ställa upp tubkikaren på balkongen eller altanen och följa färjetrafiken och kunna titta på segelbåtarna som åker in och ut från skärgårdens inlopp. Till din tubkikare behöver du ett stativ för att verkligen kunna använda och njuta av kikarens alla fördelar. Köp din tubkikare hos Astro som både har Athlon, Zeiss och Swarkovski och många fler kända märken.

Fågelskådning

Gillar du att titta på fåglar? Eller så har du inte börjat med fågelskådning ännu, men är intresserad av att sätta igång? För fågelskådning är just tubkikaren perfekt. Du gör iordning en rejäl matsäck med både smörgås och termos med kaffe eller te. Om du vet vart du ska och du vet att det finns ett bra ställa att sitta på räcker det med ett sittunderlag, i annat fall tar du med sittstol – om du inte har inbyggd sittstol i ryggsäcken. Ta med tubkikaren och ditt stativ. Nu kan du njuta av både naturen och fåglarna under din tur. Ser du en intressant fågel på avstånd kan du enkelt zooma in på fågeln med din tubkikare. Inte skakigt som med en handkikare. Den väger förvisso lite mer än en handkikaren, men du får ut så mycket mer av den också. Om du har barn eller barnbarn kommer tubkikaren också vara ett roligt instrument för dem och vara en hjälp för att skapa ett livslångt naturintresse.

Tubkikarens många användningsområden

Du kan också ta med din tubkikare när du fiskar från land. Passar särskilt bra om du fiskar vid havet eller står vid en pir. Då kan du både titta på båtar och fåglar. Om du brukar fiska i en å är tubkikaren också en trevlig kamrat under turen. Eftersom den bör ha stativ kan det vara klokare att ta med en handkikare när du fiskar från båten eller kanoten.

En tubkikare är också ett bra och mycket roligt instrument om du vill ha koll på djurlivet. Både för att se hur naturen kring dig mår, men också inför jakten. Bor du i lägenhet eller har hus nära vatten med båttrafik kan du använda din tubkikare för att titta på färjor, segelbåtar och annat som händer ute till havs.

galore