När det kommer till fiske i Sverige så finns de en mängd alternativ att välja på. En del vill fiska i havet och åka ut med en båt, medan andra vill fiska i en insjö. Beroende på hur man fiskar så kan också fångsten variera, något som är viktigt att ha i åtanke. En annan viktig poäng är att man köper friluftskläder som passar just den typen av fiske man ska utföra. Därför kommer denna artikel att ge ett par värdefulla tips när det kommer till att fiska i Sverige.

Fiska i havet

När man fiskar i havet så finns det en mängd olika beslut man måste ta innan man börjar. Det första man måste bestämma är om man ska fiska från en båt eller från havskanten. Beroende på vad man väljer här så måste man ha olika kläder på sig. Exempelvis om man fiska på en båt så måste man ha kläder som tål att bli blöta, samt att kläderna ska vara bekväma om man har en flytväst över.

Beroende på hur man väljer att fiska i havet så kommer man också få olika fångst. Längsmed havskanten så kommer man få mindre fiskar, medan man ute i havet kan fånga både torsk och lax.

Fiska i de fina insjöarna i Sverige

Utöver att fiska i havet så finns det en mängd olika fina sjöar som man fiska i. Här behöver man inte nödvändigtvis åka ut i en båt, utan det kan räcka att man fiskar längs kanten. Dock om man använder sig av en båt så kan man komma till bättre fiskeplatser som ligger en bit ut i vattnet som man inte kan gå till.

galore