Fiskeredskap kan vara riktigt dyrt och visst vore det väl synd om de försvann eller gick sönder bara för att du är lite oaktsam. Om du ännu inte vet hur du ska ta hand om dina fiskegrejer kan du få lite tips här.

Rengör och laga efter fiskesäsongen

Bara för att sommarsäsongen går mot sitt slut och därmed amatörfiskarnas säsong, betyder det inte att drag och utrustning bara kan stoppas undan. Då håller de sig inte i topptrim när våren kommer igen. Börja med att rengöra och fixa till dragen. Fjäderringar och krokar som är i lite halvdant skick kommer bara bli ännu sämre där de ligger i sin vinterdvala. Krokarna ska vara vassa, det är a och o för ett bättre napp. Byt ut krokarna mot nya och använd an fjäderringstång. Gummibeten som är i dåligt skick kan du laga genom att använda Mend-it – ett sammansvetsande material som gör dina gummidrag som nya igen till nästa års fisketurer.

Lås in dyr fiskeutrustning

Många som har sommarstugor lägger bara in sin fiskeutrustning i någon bod och låter den ligga där tills nästkommande år. Men det blir allt fler inbrott också på landet och i fritidshus, så ett tips är att hyra förråd i mölndal eller vid den ort du bor på. Förråd är säkra platser som är bevakade dygnet runt av vakter eller övervakningssystem så att du slipper oroa dig för inbrott. Tycker du att du har tillräckligt med säkra platser hemma kan du ta med dig din fiskeutrustning dit men undvik att ha den liggandes i en tom sommarstuga hela året, det blir lockbete för tjuvarna istället för fiskarna.

Sortera din utrustning bättre

Ett bra tips är att investera i en smart fiskeväska med alla typer av förvaring och utrymmen. Där kan du förvara dina drag, krokar, tänger och linor med mera och plocka fram dem direkt när du behöver dem. Bra att ta med sig i båten och bra förvaring under vintern, åtminstone för de små prylarna. Glöm inte spötuben som gör det enklare att transportera alla dina fiskespön vart du än beger dig. Transport och förvaring glöms ofta bort men det är lika viktigt som själva utrustningen eftersom den då lätt kan tas med vart du än åker.

galore